Kommunens Väl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Nyheter Debattsvar till Kenneryd

Debattsvar till Kenneryd

Rolf Kenneryd (C) skriver i en debattartikel 20090113 i HP att
”Någon samlad opposition formerades inte på annat sätt än vid tillsättning av politiska uppdrag”
I mina ögon har oppositionen haft ett bättre samarbete och en bättre dialog partierna emellan än den styrande majoriteten som ju Kenneryd själv beskriver som en svag majoritet efter valet 2006. 

Kenneryd efterlyser vidare politiskt ledarskap och verkligt samarbete om kostnadssänkningar för att inte invånarnas ekonomi ska försämras genom skattehöjning. Det som Kenneryd kallar verkligt samarbete om kostnadssänkningar är att vi andra ska följa Centerpartiets olika nedläggningsförslag.  Att Kenneryd efterlyser politiskt ledarskap när det är en partikamrat till honom själv som sitter vid rodret kanske är ett led i någon form av självrannsakan?

I Kommunens Väl är vi inte på något vis rädda för att ta obekväma beslut som vi kan förklara för kommuninvånarna. Men, vi skiljer på obekväma beslut och i vårt tycke dumdristiga beslut i vår kamp för att få till en god kommunal utveckling.

Jag kan förstå den bitterhet som Kenneryd tycks känna efter att ha förlorat många voteringsomröstningar i samband med att budget 2009 togs i juni 2008. Men att skylla på oppositionen när Centerpartiet inte lyckas få med sig en majoritet i fullmäktige kring de förslag de lägger tycker jag är märkligt. Kan det vara resultatet av bristen av en uppriktig och verklig vilja att samarbeta om kostnadssänkningar som Kenneryd själv efterlyser?

Den demokratilektion de styrande har bjudit oss i oppositionen på efter valet 2006 hade vi gärna varit utan.  Eftersom vi lever i en befolkningsmässigt liten kommun hoppas jag att kommunens väljarkår har en annan bild av oss som oppositionspolitiker än den som vissa styrande politiker försöker sprida. Vi vill Hylte kommun väl och detta ska verkställas genom bl.a. grundlighet., öppenhet, god ordning och reda samt hand i hand med kommuninvånarna.


Tommy Edenholm, Kommunens Väl i Hylte kommun.